Projectbureau Westergouwe

Westergouwe dichterbij dan je denkt!

Bouwgroepen VolkerWessels en Heijmans hebben voor hun gezamenlijk bouwproject stichting Westergouwe opgericht. Door deze stichting zijn wij benaderd om leuke guerrilla campagnes te bedenken om de lokale bevolking van Gouda te enthousiasmeren voor het nieuw te bouwen woonresort Westergouwe.

Doelstellingen voor de twee campagnes waren het benadrukken van het landelijke karakter van het woonproject  en de relatieve korte afstand tot het centrum. Daarnaast moesten de campagnes leiden tot lokale en regionale media aandacht. Voor onze eerste opdracht, wonen in de natuur, hebben wij een enorme 3 D straatschildering gemaakt op het stadsplein met een landelijk karakter. De uitvoer van de schildering trok veel bekijks en zorgde voor veel contactmomenten met de burgers van Gouda. De actie leidde tot een uitgebreide reportage in verschillende lokale en regionale kranten.

Om de goede ligging van de wijk tot het centrum onder de aandacht te brengen hebben we in onze vervolgactie een fietsanimatie van de route gemaakt die men virtueel kon fietsen op één van onze spin bikes op het podium. Deelnemers konden allerlei leuke prijzen te winnen. Ook deze guerrilla actie in het hartje van Gouda trok weer veel bekijks.

Onze campagnes hebben tot veel contactmomenten geleid met de bewoners van Gouda, positieve commentaren in de kranten en heeft bij de bevolking scepsis omgebogen tot enthousiasme. Op dit moment zijn VolkerWessels en Heijmans dan ook volop begonnen met de bouw van het woonproject: Weids wonen, midden in de natuur en op fietsafstand van het centrum van Gouda!

gallery

 

bekijk ook de video

 

 

project info

Bureau: paint it yellow BV

Opdrachtgever: Projectbureau Westergouwe