Milieu Centraal

week van de energierekening

In oktober ging de Week van de Energierekening van start op het Neude in Utrecht. Dit door Milieu Centraal georganiseerde evenement had als uitgangspunt: “Wat weet de consument eigenlijk van zijn eigen energiegebruik”? Doel van de campagne was de consument zich hiervan bewust te maken.

In aanloop naar de start van de Week van de Energierekening werd een landingspagina gelanceerd met hierop veel informatieve energietips en een online quiz. De twee online winnaars speelden op de openingsdag van de Week van de Energierekening de finale battle op een echt quizpodium onder begeleiding van een quizmaster. De uiteindelijke winnares ging er met een te gekke hoofdprijs vandoor: Een ballonvaart voor twee personen.

Gedurende de middag werden op het quizpodium onder begeleiding van dezelfde quizmaster meerdere energie battles gevoerd door nieuwsgierige voorbijgangers. Zij werden door het aanwezige promotieteam aangemoedigd deel te nemen, waarbij er voor de winnaars leuke energie gadgets te winnen waren. De quiz ging continu door, maar desondanks stonden de deelnemers in de rij. Vervelen hoefden zij zich echter niet, want iedereen kon zich verder laten informeren op de aanwezige energiemarkt.

De dag werd afgesloten op het nieuwe hoofdkantoor van Milieu Centraal dat officieel geopend werd door bestuursvoorzitter en VVD-coryfee Ed Nijpels.

 

gallery

 

project info

Bureau: paint it yellow B.V.

Opdrachtgever: BBK Doorvriendschapsterker