izi.Travel – daklozen tour

Daklozen Utrecht maken audio-tour

Het aantal daklozen is in de afgelopen jaren met 70% toegenomen. Om mensen een idee te geven hoe het is om te leven op straat hebben Utrechtse (ex) daklozen en straatnieuwsverkopers een audiotour samengesteld door Utrecht. Met behulp van de gratis app van Izi.Ttravel kun je nu in de voetsporen treden van daklozen in Utrecht. Je komt langs de plekken waar zij invulling geven aan hun bestaan. Richard van Rijn, één van de drijvende krachten achter het straatnieuws, heeft samen met 10 straatnieuwsverkopers hun verhalen opgetekend en in samenwerking met izi.Travel omgezet in een audiogids.

Audio-tour

Wie deze daklozen audio tour door Utrecht gelopen heeft zal na afloop voor altijd anders kijken naar de stad Utrecht. Je zult zien dat je de stad door de bril gaat bekijken van een dakloze. Alles wat je nodig hebt is een smart Phone en de gratis izi.Travel app om de audio tour te downloaden http://izi.travel/nl/e61c-straatnieuws-verhalen-van-daklozen-in-de-domstad/nl Op basis van je GPS-locatie  wordt de route voor je bepaald en krijg je te horen wat er te zien is door de ogen van een dakloze.

Gelukkig heeft de stad Utrecht het daklozenprobleem serieus aangepakt door nieuwe opvangcentra te openen en ondersteuning te bieden aan de daklozen met herintredingsprojecten. Eén voorbeeld hiervan is de verkoop van het straatnieuws. Door de nieuwe daklozen audio app kunnen mensen zich even vereenzelvigen met een dakloze en leer je anders naar hun te kijken. Maak eens een praatje, koop de straatkrant en help ze hiermee verder.

Met het maken van de daklozen audio tour ondersteund met de bijbehorende PR-campagne heeft izi.Travel er voor gezorgd dat de problematiek van daklozen en hoe wij als maatschappij omgaan met hun situatie landelijke aandacht heeft gekregen. Zowel op televisie bij de NOS en RTV Utrecht als in de landelijke kranten, Telegraaf en Trouw.

 

Bekijk de film

 

 

Project info

Bureau: paint it yellow BV

In opdracht van: izi.Travel