G-krachten

G-krachten guerrilla en PR-campagne

In opdracht van de G-groep bestaande uit zes re-integratiebedrijven en in samenwerking met bureau SSA wilden wij aandacht vragen voor banen voor G-krachten (wajonger). Deze groep kan en wil graag aan het werk, maar dat blijkt vaak lastig te realiseren. Met een landelijke guerrilla en PR-campagne wilde de G-groep potentiële Wajongeren werven en ze op de hoogte brengen van de verschillende mogelijkheden die voor hun bestaan.

In de tien grote steden werden gebouwen beplakt met bedrukte t-shirts stickers. Overal werden sandwichborden geplaatst en vervoermiddelen behangen met speciale fietshangers. De g-krachten participeerden zelf mee in de campagne. De guerrilla actie werd besloten met een demonstratie bij het Ministerie van Sociale Zaken.

De guerrilla campagne leidde tot de gewenste PR aandacht die werd verzorgd door O.M.C. Works. De PR-campagne kreeg landelijke en regionale aandacht bij o.a. RTL Nieuws, ANP, GPD, Metronieuws, AD, Trouw, KRO Goedemorgen NL, radio 2 en NU.nl. De guerrilla campagne werd verder ondersteund door radiocommercials bij verschillende stations.

 

gallery

 

bekijk ook de video’s

 

 

 

 

project info

Bureau: paint it yellow BV

Klant: SSA

PR: O.M.C.Works