AMREF

PR campagne tegen vrouwenbesnijdenis 

Op Internationale Vrouwendag wilde AMREF een PR moment creëren op het Leidse Plein in Amsterdam om aandacht te vragen voor vrouwenbesnijdenis in Kenia en Tanzania. Deze vrouwonterende ingreep leidt tot ziektes en zelfs tot sterfte onder vele jonge vrouwen. Na de besnijdenis en de bijbehorende ceremonie wordt de vrouw vogelvrij verklaard voor elke man uit haar stam. Dit leidt tot vele jonge moeders en hoge schooluitval bij vrouwen. AMREF komt hier tegen in opstand door voorlichting te geven, bij te dragen aan alternatieve symbolische ceremonies en studiemogelijkheden te creëren voor vrouwen. Lees het aangrijpende verhaal van Bebi op www.amref.nl/93-post-card/373-bebi.

Het PR moment op het Leidse Plein werd opgesierd door een enorm grote slinger op te hangen met afbeeldingen van verschillende meisjes die, mede dankzij AMREF, aan deze afschuwelijke besnijdenis zijn ontsnapt. Daarnaast werd er een fotomoment met Giovanca gecreëerd door haar een hele grote kaart te laten schrijven, waarin zij Bebi feliciteert met haar vrouw zijn en haar enorm complimenteert met haar wilskracht en doorzettingsvermogen. Hiermee is zij een voorbeeld voor vele lotgenoten.

Het verhaal van Bebi heeft vele media bereikt onder andere in kranten en op internet. Bebi heeft ook op meerdere congressen haar verhaal aan de wereld verteld.

project info

Bureau: paint it yellow BV

Opdrachtgever: Headline