Qurrent – 3 D straattekening

De Kuip op knalgroene groene stroom

Met een enorme 3- D straattekening van Feyenoord stadion De Kuip heeft hoofdsponsor Qurrent kenbaar gemaakt dat vanaf januari stadion De Kuip volledig draait op 100% duurzame groene stroom. Vanaf nu is het gedaan met de uitstoot van 3,7 miljoen kilogram CO2. Als groenste energieleverancier van Nederland en sponsor van Feyenoord is dit een geweldig voorbeeld hoe maatschappelijke idealen, bedrijfsleven en topsport bij elkaar komen.

De 3-D tekening is onder moeilijke, winterse omstandigheden gerealiseerd door 3-D artist Gregor Wosik. De tekening geeft een afbeelding van de Kuip weer, waarbij de losse stekker aangeeft dat traditionele stroom hier niet meer nodig is. De gehele creatie van de tekening is vastgelegd in een time lapse en de campagnedag zelf is door ons camerateam gefilmd. Gedurende het creatief proces kwamen veel Rotterdammers een kijkje nemen en even op zijn Rotterdams vertellen wat ze ervan vonden. Zelfs Sparta fans konden het werk van de kunstenaar wel waarderen, maar gaven wel aan dat er niets boven het Kasteel gaat.

Na afronding van de 3-D tekening konden fans tijdens de campagnedag en de dagen er na in de tekening plaatsnemen en gemaakte foto’s delen op hun socials onder de titel #Qurrent of #groenekuip. De leukste en creatiefste inzendingen ontvingen kaartjes voor de aankomende wedstrijd van Feyenoord. Aan de actie hebben veel fans meegedaan en de campagne heeft veel persaandacht opgeleverd. Van het AD tot regionale kranten, zoals het Haarlems Dagblad, hebben ruim aandacht besteed aan deze campagne.

 

bekijk de film

en de foto’s

Resultaten van de campagne

Vele duizenden online views
Meer dan 1.000 bezoekers op de campagnepagina
Ruim 3.000 keer is de time lapse bekeken

https://www.ad.nl/rotterdam/groene-3d-kuip-is-echte-blikvanger-op-kruisplein~aa4bf699/

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i15234/feyenoord-stadion-de-kuip-over-op-100-procent-nederlandse-duurzame-stroom

https://www.fr-fans.nl/nieuws/34439/de-kuip-stapt-over-op-groene-energie-van-qurrent

https://dagblad010.nl/men-gaat-massaal-op-foto-groene-kuip/

project info:

Bureau: paint it yellow

Opdrachtgever: Qurrent renewable energy

In samenwerking met: BelPR